Tweemaal brand in magazijn en kantoor van de HEMA.

14 mei 2017

Vanwege de brand in het magazijn en kantoor is de HEMA Beverwijk in ieder geval op maandag 15 mei en dinsdag 16 mei gesloten.

Zaterdagochtend en zaterdagavond  is er brand uitgebroken in het pand van de Hema aan de Breestraat-Koningstraat in Beverwijk. Er werd beide keren groot opgeschaald en spoedden de hulpdiensten zich massaal ter plaatse. De brand woedde tweemaal op de eerste verdieping. Volgens de brandweer bevond de brand in de avond in het magazijngedeelte, terwijl de brand vanmorgen in het kantoor was uitgebroken. In tegenstelling tot de brand in de morgen was het vuur in de avond veel minder snel onder controle. De brand bleek steeds weer op te laaien en de temperatuur in het pand liep op. Vanwege de dichte rookontwikkeling, de grootte van het pand en de vele stellingen met opgeslagen spullen, was het voor brandweermensen lastig om de vuurhaard te lokaliseren. Uiteindelijk lukte het om het vuur te lokaliseren. Van twee kanten is de brand bestreden, waarna de situatie onder controle was. Omstreeks half vier ’s nachts kon uiteindelijk het sein ‘brand meester’ gegeven worden.


Vanwege de rookontwikkeling werd een nabijgelegen woning ontruimd. De directe omgeving was afgezet en mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Er raakte niemand gewond. Dit verslag en foto is gemaakt door 112ijmond.