Staatssecretaris Mona Keijzer en Koning Willem-Alexander brachten een bezoek aan centrum Beverwijk!

Beverwijk Centrum, Gemeente Beverwijk in de schijnwerpers! Wat geweldig en bijzonder! Staatssecretaris Mona Keijzer bracht een werkbezoek aan ons centrum vandaag. Onverwacht kwam ook Koning Willem Alexander mee. Een grote eer!
Reden van het bezoek was onze succesvolle aanpak van de leegstand van winkels in het centrum. Het bezoek begon in Winkelcentrum Beverhof, Beverwijk, waar Burgemeester Martijn Smit het gezelschap welkom heette. Hierna mocht Wethouder Serge Ferraro een toelichting geven hoe wij in 5 jaar tijd de leegstand van 25% naar 10% hebben teruggebracht. De goede samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente, de zogenaamde " gouden driehoek" is hierbij cruciaal.

Vervolgens liepen we door de Beverwijk Centrum #Breestraat. Onderweg bezochten we de winkels van Tegel 1893 Kookwinkel1893, Patisserie Leek en Reindersfoodfashion. De ondernemers vertelden hun bevlogen verhaal.

Bij Brafoer was een rondetafelgesprek en zijn we in discussie gegaan over de toekomst van detailhandel. Hierbij waren Jan Meerman (directeur INretail), Paul Veldt (voorzitter winkeliersvereniging), Wethouder Serge Ferraro, #FrankvanSebille (Detailhandel Nederland), #AnjaOverdiek (De Haagse Hogeschool), Lieve Römkens (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) en Marjon Snieders (voorzitter Stichting BIZ, Roermond).

Het was een geweldig bezoek! Dit is #LEV!

Algemeen

De Breestraat met een bijzondere historie, een plek voor handel, een plek waar men van oudsher naar toeging om te genieten. Dat is al die tijd onveranderd gebleven. Beverwijk-Centrum wordt gekenmerkt door een rijkheid aan speciaal winkels in het midden/hoog segment en het comfort van grote landelijke ketens. Die combinatie zorgt voor veel aantrekkingskracht bij inwoners en bezoekers uit de regio.

Uitstekend bereikbaar
Goede bereikbaarheid is voorwaardelijk voor het succes van een winkelgebied. Die focus heeft Beverwijk-Centrum altijd gehad en zal het altijd blijven behouden. Of je nu per fiets, openbaar vervoer en per auto komt, je wordt op wenken bediend. Bijvoorbeeld met vele parkeerplekken die zelfs gratis kunnen zijn. Op koopavonden, zaterdag en zondag is het overal gratis parkeren!

Samen sterk
"In Beverwijk-Centrum staat geen ondernemer alleen. De kracht van het collectief is groot. Samen hebben we LEV."

De Gemeente

Winnende visie!

De gemeente Beverwijk heeft voor het centrum een winnende visie vastgesteld met 3 pijlers. De eerste pijler - Fysieke Herinrichting - is gereed. De pijlers Winkelprogramma en Gastvrijheid-programma #LEV zijn nog in ontwikkeling. We verwachten eind van dit jaar 100.000 bezoekers per week. Het juiste winkelaanbod gaat daarbij helpen. Vraag het rapport aan.

LEV Beverwijk wint NRW Marketing Award 2020!

Dat betekent enorme waardering voor inzet ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente met LEV: Lekker, Eigenwijs en Verrassend.
Binnenkort volgt hier het juryrapport. Zie ook www.beverwijk.nl/beverwijkwint
Dit was niet gelukt zonder de expertise van de RetailAgenda, INretail, De Nieuwe Winkelstraat, bureau Aan Zee, VVE Centrum Beverwijk, stg Beverwijk Centrum, IMA, ondernemers beverwijk centrum, diverse werkgroepen Centrum Beverwijk, bewoners, bezoekers en de subsidie van de Provincie Noord-Holland.

De Vereniging van Eigenaren

"Er is veel mogelijk, wij helpen u graag verder"
- Cees Nelis, Vereniging van Eigenaren.

Vastgoed eigenaren die het grote geheel zien! De eigenaren van het vastgoed werken actief mee aan het succes van Beverwijk-Centrum. In 2016 hebben ze de koppen bij elkaar gestoken en het overkoepelende belang ingezien van een centrum met een veelzijdig aanbod aan winkels. De resultaten spreken boekdelen. In twee jaar zijn ruim 45 nieuwe winkels verhuurd en zijn er 17 verbouwd en getransformeerd naar maatschappelijk en/of wonen. Het aantal lege panden is gedaald van 25,4% (2015) naar 10% (2020) in het hoofdwinkelgebied. We zijn vastberaden deze trend door te zetten. We geloven in winkels en horeca, maar wel in nieuwe vormen die bij deze tijd passen.

Betaalbare huur, ook dat helpt! Een aantrekkelijke vestigingsplaats staat of valt bij acceptabele huurprijzen. Om dat te waarborgen, werkt de Vereniging van Eigenaren samen met experts en ervaringsdeskundigen die alles weten van ondernemerschap en financiering. Zij helpen je aan een huurcontract op maat, flexibel en - indien gewenst - omzetgebonden. Serieuze plannen? Klop bij ons aan. Samen met de matchmaker werken we naar de perfecte match. Neem contact op!

Onderlinge samenwerking lokale ondernemers

Stichting Beverwijk Centrum zet zich in voor de lokale betrokkenheid onder de winkeliers. Het activeren en onderhouden van collectieve kracht is noodzakelijk om het om het centrum duurzaam te versterken. De focus ligt op 'beleven' en levendigheid. Nieuwe gezichten en nieuwe concepten werken als pokon op onze groeiambities. Nieuwe ideeën vinden snel gehoor. Sommige zijn al met succes uitgevoerd. Andere plannen zijn nog in voorbereiding. Beverwijk-Centrum kijkt vooruit: de winkelstraat van de toekomst is een andere dan de winkelstraat van 10 jaar geleden, zegt Paul Veldt. Dat niet alles hoeft nieuw te zijn, bewijst de weekmarkt die sinds 1276 iedere woensdag veel publiek trekt.

Zij kozen voor Beverwijk : Reindersfoodfashion!


Reindersfoodfasion heeft zich in maart 2018 op Breestraat 8 gevestigd. Daar hebben ondernemers Romé Reinders en Daniël Tamarit Verhoog geen spijt van. Weten waarom? Of kijk op www.reindersfoodfashion.nl

✨𝐓𝐇𝐄 𝐆𝐎𝐋𝐃𝐄𝐍 𝐒𝐓𝐎𝐑𝐄 ✨
𝐄𝐥𝐤𝐞 𝐰𝐞𝐞𝐤 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 FASHION 𝐢𝐭𝐞𝐦𝐬💥 schijfster en uitgever van het FOOD kookboek: 𝐊𝐨𝐤𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐡𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐚𝐭📕 Shop online 24/7📬↙️
reindersfoodfashion.nl

Ook zij kiest nog steeds voor Beverwijk Centrum!

Wat een LEV! Moïse Trustfull opent haar 1e pop-up zaak in centrum Beverwijk! Wil je weten waarom ga bij haar langs op Breestraat 58! By Moise pop up blijft langer op de Breestraat (wat een lekker eigenwijs besluit heeft ze genomen in oktober 2020). Daar zijn we blij mee!

Lekker!!

En wéér maken we Beverwijk Centrum wat lekkerder.. 🎉 🍭🍬🍫
Bezoek onze nieuwe Jamin-store in Winkelcentrum Beverhof, centrum Beverwijk!

Intertoys blijft!

Net als alle Beverwijkers was Wethouder Serge Ferraro van Economische Zaken van de Gemeente Beverwijk erg teleurgesteld over het bericht van de sluiting van #Intertoys:
“Een speelgoedwinkel hoort gewoon in een centrum en zeker in Beverwijk. Ik snap dat ze in Portugal niet weten wat Beverwijk is. Daarom heb ik op een zondagmiddag de stoute schoenen aangetrokken en via LinkedIn contact gezocht met de CEO van Greenswan (de partij die Intertoys heeft overgenomen). We hebben wat heen en weer gechat en ik merkte dat er ruimte was. Hij gaf aan onder welke voorwaarden de vestiging in Beverwijk open zou kunnen blijven. Toen heb ik de VVE Centrum Beverwijk en de matchmaker van het centrum Beverwijk ingeschakeld, want daar ga ik verder niet over. Zij zijn met Greenswan en de eigenaar van het pand in gesprek gegaan en ik ben blij dat die gesprekken goed verlopen zijn en het gelukt is.”

Koken en Tafelen!

Klaas is samen met zijn broer eigenaar van Tegel kookwinkel, ze vormen de vierde generatie
van dit mooie familiebedrijf.
Tegel kookwinkel bestaat in 2020 maar liefst 127 jaar. Het familiebedrijf ging van start in 1893
als een winkel van Sinkel en werd later uitgebreid naar Tegel’s Kookwinkel. Tegel 's Kookwinkel is een eigentijdse speciaalzaak, met een
lange traditie maar volledig ingericht op de trends van nu : koken & tafelen.

Rolet Patisserie kiest voor Beverwijk

Begin sept 2020 heeft Patisserie Rolet de deuren geopend op de Breestraat. Met de dagelijks vers bereidde zoetigheden willen de drie eigenaars van Iraanse afkomst een nieuwe smaak toe voegen aan Beverwijk Centrum. De zaak is vernoemd naar de naam voor een befaamd Iraans gebakje. Dit roletgebakje verkopen ze natuurlijk ook in de winkel. Een uniek product waar liefhebbers voor om rijden. Prachtig vormgegeven taarten (zie Instagram-account ’Rolet Patisserie’ https://www.instagram.com/roletpatisserie) kunnen op bestelling gemaakt worden. Het assortiment is overigens niet alleen Iraans. Ze gaan ook bijvoorbeeld appelgebak, diverse taarten en allerlei soorten koekjes verkopen.

LEV artikel

Wat een mooi artikel in #NHD over Beverwijk Centrum. Ben jij die volgende ondernemer met LEV die een zaak gaat openen in Beverwijk Centrum? #centrumbeverwijk #LEV #nrwmarketingaward