Stand van zaken werkzaamheden Centrum Beverwijk

25 apr 2017

In maart 2017 is de officiƫle start van de herinrichting van het centrum begonnen met de start van de werkzaamheden van het deelproject Zeestraat en Koningstraat.

Zeestraat & Koningstraat De afgelopen twee maanden zijn de trottoirs in de Zeestraat en Koningstraat voorzien van nieuwe klinkers. Zijn er voor evenementen uitneembare paaltjes geplaatst en heeft de grote diversiteit aan paaltjes in beide straten plaats gemaakt voor rvs palen. Verder is het straatmeubilair (prullenbakken en bank) vervangen en zijn 8 fietsenrekken voorzien van nieuwe coating. Begin mei worden nog de lichtmasten in de Zeestraat en Koningstraat vervangen, waarna de werkzaamheden klaar zijn.

Breestraat en aangrenzende straten Op 15 januari 2017 is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Breestraat. De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het verplanten en verwijderen van de bomen uit de Breestraat en het vervangen van water en gasleidingen door PWN en Stedin. De werkzaamheden van Stedin en PWN in de Breestraat zijn een maand eerder klaar dan verwacht (per 1 mei 2017 i.p.v. 1 juni 2017). Daarmee zijn de voorbereidende werkzaamheden afgerond. Volgens planning begint de aannemer op 1 juni 2017 met de herinrichtingswerkzaamheden. Daarom heeft de gemeente besloten om in de tussenliggende periode de Breestraat open te stellen voor alle verkeer. Het college voorziet hiermee in de wens van de ondernemers van de Breestraat.

Tijdelijke openstelling Breestraat Het besluit betekent dat alle verkeer in de periode 1 mei tot en met 28 mei 2017 gebruik kan maken van de Breestraat via de reguliere verkeersroutes. Tijdens de weekmarkt op woensdag is verkeer niet toegestaan op de Breestraat.De tijdelijke openstelling betekent ook dat in de Breestraat geparkeerd kan worden. Het betaald parkeerregime wordt weer ingesteld, met uitzondering van donderdagavond, zaterdag en zondag. Voor het laden en lossen blijven dezelfde voorwaarden gelden die nu van toepassing zijn. Dat betekent dat laden en lossen mogelijk is op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur.

Tijdelijke locatie weekmarkt Tijdens de voorbereidende werkzaamheden en de herinrichtingswerkzaamheden kan de weekmarkt niet op zijn vaste locatie blijven staan. Sinds 15 februari 2017 staat de weekmarkt op een nieuwe tijdelijke locatie. Deze nieuwe locatie is op de Breestraat voor het winkelcentrum Beverhof en op de Bloksteeg.

Herinrichting voorlopig gegund Inmiddels is de aanbesteding van de herinrichtingswerkzaamheden positief verlopen en is het werk voorlopig gegund aan KWS Infra. De andere partijen die een aanbieding hebben gedaan, krijgen tot 9 mei 2017 de gelegenheid om bezwaar aan te tekenen tegen deze beslissing.

De herinrichting van de Breestraat en aanloopstraten is mede mogelijk door subsidie van de provincie Noord-Holland.