Liefdesgedicht voor Beverwijk

18 feb 2017

Je zou ze de kost moeten geven, alle mensen die in het centrum van Beverwijk de liefde hebben gevonden. Of verloren. Of de liefde hebben ‘uitgeflaneerd’ onder de grote bomen. Beverwijk en de liefde, die hebben wat samen. Beverwijk Winkelstad roept alle dichters op om een gedicht te maken over Beverwijk en de liefde.

renovatie centrum
De grootse renovatie van het stadscentrum van Beverwijk is begin 2017 van start gegaan. Het is een behoorlijke operatie, die ook behoorlijk wat improvisatievermogen vraagt. De ondernemers van het centrum zijn dan ook het hele jaar in touw om publiek naar het centrum te trekken, te beginnen op de koopzondag van 26 februari.

gedichten
Op die dag zijn er allerlei activiteiten, onder andere over de liefde. Als er mensen zijn die de liefde in een gedicht kunnen vangen, dan staat het podium voor ze klaar. Natuurlijk kan het gaan over de liefde voor een partner. Het kan ook gaan over de liefde voor het centrum zelf, dat een mooie toekomst tegemoet gaat. De enige vereiste is dat zowel de liefde als het centrum een rol spelen in het gedicht.

prijs
Dichters mogen hun werk voorlezen tussen 14 en 16 uur op de Breestraat op 26 februari. Een jury zal de gedichten beoordelen en de prijs uitreiken: een romantisch diner bij Absurd in de Koningstraat.

een heel jaar actie
Er staat nog veel meer te gebeuren in het centrum. Let op de informatie in de volgende editie van deze krant, en de informatie die binnenkort verschijnt op www.beverwijkwinkelstad.nl en de facebookpagina van het centrum Beverwijk.