Lezing: ‘Blik onder water’ bij #ISOO #centrumBeverwijk

23 feb 2019

Op maandag 11 maart 2019 om 20.00 uur is er een lezing door Arthur de Bruin en Matthijs de Vos bij #Isoo.nu op het #Stationsplein #centrumBeverwijk.

Arthur is projectleider vissenonderzoek bij Stichting RAVON. Daar houdt hij zich bezig met onderzoek naar zoetwatervissen en herstel van het leefgebied van zeldzame vissoorten zoals de grote modderkruiper. Matthijs is specialist Ecologie bij Waterschap Rijn en IJssel. Hij houdt zich bezig met de monitoring van de ecologische waterkwaliteit en de aanleg van vistrappen.

Vanuit deze beroepen zijn ze beiden veel bezig met veldonderzoeken in en langs het water en hebben ze gedetailleerde kennis van de ecologie onder water. Sinds een aantal jaar hebben ze een eigen bedrijf https://www.facebook.com/blikonderwater.nl/ , dat foto’s en film levert voor diverse projecten zoals bijvoorbeeld aan de natuurfilm Holland Natuur in de Delta en de nieuwe EO serie De Wildernis Onderwater.

Maar hoe pak je deze vorm van fotografie aan? Moet je altijd een duikuitrusting gebruiken en welke cameraspullen zijn hiervoor nodig? In deze lezing nemen de onderwaterfotografen en -filmers Arthur de Bruin en Matthijs de Vos je mee in een visuele reis onder water.

Kaarten à 10 euro zijn vooraf te reserveren via lezingen@isoo.nu.

Aan de deur zijn de kosten 11 euro.

Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk.