H&M met een volledig concept komt in het voormalige V&D pand op Breestraat 60 Beverwijk

29 jun 2017

Bouwfonds Investment Management heeft, namens een van haar fondsen het voormalig V&D pand van circa 3.900 m2 in Beverwijk op Breestraat 60-62 geheel langjarig verhuurd aan Hennes & Mauritz. De huurovereenkomst gaat begin vierde kwartaal 2017 in. Het pand zal grondig gerenoveerd worden en er komt een volledig nieuwe facade in.

Monique Korting, Head of Asset Management Commercial Real Estate Bouwfonds IM: “Wij zijn verheugd dat wij het voormalig V&D pand in Beverwijk in zijn geheel hebben verhuurd aan H&M. Het feit dat H&M haar volledige concept gaat exploiteren is een goede ontwikkeling voor de binnenstad van Beverwijk”.

Gemeente Beverwijk heeft in 2014 de visie Stadscentrum Beverwijk 2014-2018 vastgesteld. Het winkelprogramma is hierin één van de pijlers. Het doel is om leegstand tegen te gaan en de bezoekers een attractief winkelbestand te bieden.
In dit kader is de samenwerking van eigenaren van panden in het centrum bevorderd. Bovendien worden ondernemers die op zoek zijn naar een pand actief benaderd en krijgen een op maat gesneden aanbod van leegstaande panden. Dit heeft al tot een aantal succesvolle matches geleid.

Wethouder Tim De Rudder van Economische Zaken: “Voor Beverwijk is het een mooi resultaat dat er een goede invulling is gevonden voor het leegstaande V&D-pand. Zoals in veel steden was V&D gevestigd in een centraal gelegen pand, waardoor de leegstand een gat sloeg in het winkelbestand. Door de vandaag bekendgemaakte overeenkomst krijgt het pand met de vestiging van H&M een fantastische nieuwe invulling. Dit in combinatie met de door Bouwfonds aangekondigde facelift van de façade heeft de Breestraat er binnenkort weer een echte publiekstrekker bij. De timing is ook perfect: het loopt heel mooi in de pas met de herinrichting van het Centrum.”

De deal is zonder makelaar vanuit Bouwfonds IM tot stand gekomen. Namens H&M heeft I.V.N. Inter Vastgoed Nederland de transactie begeleid.