Een Nieuw Bellevue voor Beverwijk

30 jan 2017


Met een knipoog naar een ver verleden, toen Hotel Bellevue een begrip was in Beverwijk, kan er weer koffie worden gedronken aan de kop van de Breestraat. Het hotel moest begin jaren 70 plaatsmaken voor een bankgebouw dat daarna het kantoor werd van een uitzendbureau. Maar nu is er op diezelfde plaats Nieuw Bellevue verschenen voor een drankje, een broodje en gezelligheid.

Wat doe je als de recessie je baan op de tocht zet? Dan ga je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een sprong in het diepe misschien, maar wel iets dat je altijd al leuk had geleken. Voor Arie Bezuijen, werkzaam geweest bij hetzelfde offshorebedrijf, werd dat Nieuw Bellevue. En bij het verwezenlijken van de plannen werd hij  met hulp en advies bijgestaan door Beverwijk Startup, een initiatief dat leegstand in het winkelcentrum succesvol tegengaat.
‘Aanvankelijk dachten we helemaal niet aan Beverwijk om ons te vestigen, maar toen we deze unieke locatie op het spoor kwamen, hebben we niet lang getwijfeld. Er zijn veel positieve ontwikkelingen gaande in Beverwijk en Nieuw Bellevue ligt heel gunstig tussen het station en het winkelgebied. We hebben het vanaf de opening in oktober steeds druk gehad. Hard werken dus, maar het  is geweldig.’
Als je het warme interieur bekijkt, is het maar moeilijk voor te stellen dat hier niet lang geleden nog een kantoor was. Het systeemplafond werd eruit gesloopt, de gehele ruimte kreeg van onder tot boven een denimblauw verfbad, er kwamen stoere houten meubels en een leren chesterfield met unieke lampen erboven en alles werd door de kersverse uitbaters van Nieuw Bellevue zelf bedacht en eigenhandig uitgevoerd. 
De koffie, heel lekkere van Boot Branders uit Baarn, is ook ‘to go’, net als de belegde broodjes. Bij Nieuw Bellevue kun je heerlijk lunchen of gewoon met een tosti en een drankje plaatsnemen aan de leestafel. Die ongedwongen sfeer wordt nog eens versterkt door de woonaccessoires die langs de wanden zijn uitgestald. 

Nieuw Bellevue
Breestraat 2, 1941 EJ Beverwijk
06 48122746