BMM Games n' Vinyl

30 jan 2017


De magie van het platen draaien

Twintigers op jacht naar Pink Floyd of Led Zeppelin, vijftigplussers die hun favoriete elpees opnieuw komen halen; het is een heel breed publiek dat de weg naar Beverwijks enige platenzaak weet te vinden. Wie denkt dat muziek op vinyl tot het verleden behoort, zit er helemaal naast. Juist in dit Spotify-tijdperk is vinyl aan een opmerkelijke tweede opmars begonnen.

Die comeback van muziekalbums in hun oervorm is volgens Joost Bart van BMM Games n' Vinyl heel goed te verklaren: 'Een cd'tje of ander digitaal file zet je op tijdens het stofzuigen, maar voor het draaien van een plaat ga je eens goed zitten. Muziek is emotie en die beleef je intenser met het opzetten van vinyl. Niet alleen is de geluidskwaliteit van grammofoonplaten nog veel beter geworden dan vroeger, maar je hebt met zo'n album ook echt iets in handen. Alleen de hoes al is vaak een kunstwerk op zich. De songteksten erbij, het warmere geluid van analoog... alles draagt bij aan een sfeertje dat veel mensen onbetaalbaar vinden.'

BMM is al sinds 1998 hét adres in Beverwijk voor games en gameconsoles. Toen daar afgelopen september de vinylcollectie bij kwam, bleek de winkel in de Begijnenstraat te klein en gingen Joost en Annemarie Bart op zoek naar een nieuw, groter onderkomen. Dat vonden ze in de Breestraat 140, een toplocatie recht tegenover winkelcentrum De Beverhof. Liefhebbers kunnen er naar hartenlust bladeren in de bakken met honderden titels en het worden er steeds meer, want platenperserijen, zoals de voormalige CBS-fabriek (nu Record Industry) in Haarlem, draaien weer overuren om de aantrekkende markt te kunnen bedienen.

Niet alleen de backcatalogus wordt opnieuw uitgebracht, ook de allernieuwste releases van hedendaagse artiesten worden tegenwoordig weer in vinyl geperst. Van Fifty Fifty van The Bintangs tot Shamanaid van My Baby, er is voor iedereen wel iets te vinden bij BMM en nog eens duizenden titels kunnen er voor je worden besteld.

BMM Games n' Vinyl
Breestraat 140, 1941 EM Beverwijk
(0251)21 65 68 www.bmmgames.nl