Beverwijk Sprankelt!!

23 nov 2017

Beverwijk Sprankelt!! Geniet van een rondje Centrum en bezoek een van de vele kerstdorpen in het centrum. Ja, u leest het goed meerdere kerstdorpen in centrum Beverwijk !!!! Geniet van de optredens en alle andere activiteiten.

Opening centrum Beverwijk Het is een feit. Nu het bijna klaar is, zijn we trots op het resultaat. En dat gaan we vieren. Gemeente, ondernemers, eigenaren en sponsoren hebben de handen ineengeslagen om een hartverwarmend feest te organiseren. Op 15, 16 en 17 december 2017 zijn op diverse plekken in het centrum leuke activiteiten voor jong en oud, waaronder de officiële opening op zaterdag. Op zaterdag 16 december zijn de winkels open tot 20.00 uur! De festiviteiten staan uiteraard in het teken van de kerstsfeer. Een warm welkom voor bewoners en bezoekers in het centrum staat centraal. Wat kunt u onder andere verwachten?

IJsbaan en kerstdorp Stationsplein  Vanaf begin 7 december tot en met half januari 2018 kan je schaatsen op een ijsbaan met echt ijs op het Stationsplein. Op 15, 16 en 17 december is er ook een kerstdorp op het Stationsplein. Heerlijk schaatsen, genieten van wat lekkers. Bij het Stationsplein staan oa een oliebollenkraam, churros, poffertjes, verse friet, diverse broodjes maar ook komt hier de huiskamer van de Kerstman.

 Op zaterdag 16 december is er feest op de Breestraat Een podium met een spectaculaire openingsact en optredens van onder andere…Jeroen van van der Boom, Gaaf Coverband en de bands Different Cook en Dogs Called Kitty.Er is nog veel meer! Astrid’s Danspassie verzorgt diverse optredens. Maak een mooie kerstfoto bij de foto-booth. Om 12:00 uur zal er in de Agathakerk een carillonconcert worden gegeven. De stijlkamer van de pastorie op de Breestraat is in de middag geopend. U kunt deze stijlkamer bewonderen maar ook kennis maken met het werk van de stadsdichter en stadsfotograaf 2017. De winkel zijn open tot 20.00 uur. Geniet van de mooi versierde etalages, rond 17.00 uur zal de winnaar van de mooiste etalage bekend worden gemaakt. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij de foodwagens rondom het podium of in een van de vele restaurants in ons centrum. Bij diverse restaurants zal livemuziek aanwezig zijn.

Zondag 17 december op Breestraat Genieten van diverse optredens van koren op het podium en in de Agathakerk. Er is een Dickensfotograaf en neem een kijkje in de Snowglobe, hier kan je op de foto met de Kerstman en met Rudolf. Ook kun je kennismaken met het werk van de stadsdichter ende stadsfotograaf in de stijlkamer van de pastorie. De XmasFair met 30 kramen mag natuurlijk niet ontbreken. Maar je kunt ook heerlijk genieten van de muziek van DJ Mareno. Voor een hapje en drankje kun je terecht bij de foodwagens of in een van de vele restaurants. Bij diverse restaurants zal livemuziek aanwezig zijn.

Genieten in de winkelcentrum Beverhof met een kerstmarkt Op zaterdag 16 en zondag 17 december is er in het mooi versierde winkelcentrum het Beverhof heel veel te beleven. Zo is er de Beverhof Kerstmarkt, maar ook: kerstknutselen voor kinderen. Super leuk zijn de Meet & Greets met  Olaf. Een hele mooi  ‘tafeldame’ zal de bezoekers verwennen met hapjes van de ondernemers van winkelcentrum Beverhof. Er zijn voor de  kinderen diverse kinderactiviteiten. Een echte inpakcentrale maakt van uw cadeau een echt kerstcadeau.

Drie dagen kerststad in de Koningstraat en een gedeelte van de Zeestraat ES!! Let it snow! Let it snow! Let it snow! Het klinkt heel raar, maar….de voorbereidingen voor kerststad Beverwijk zijn in volle gang! Er komen leuke kinderactiviteiten o.a. een snowtube en leuke spellen. Er treden elke dag diverse artiesten op het podium in de Koningstraat o.a. zanger Stefen, de Wico’s, Koor Broer & Zus o.l.v. Ruud Jansen, koor Surprising, Christmas Angels en het Sound of life Musical koor. De leukste kersthuisjes gevuld met enthousiaste ondernemers en…. heerlijke gerechten en drankjes maar ook een echte grilmaster. Ook is er de mogelijkheid om met kadomunten je eigen kerstpakket samen te stellen! Superleuk om te geven en te krijgen.

Kerstkramen in de Begijnenstraat Op zaterdag 16 december viert de Begijnenstraat volop de opening van het centrum met leuke kramen, muziek en lekkere attenties.

Programma volgt de komende dagen! Kijk daarvoor de Facebook-pagina’s van Gemeente Beverwijk en Beverwijk Winkelstad en www.rondjebree.nl
Deel dit artikel op het Social Media platform van uw keuze.