Beverwijk pakt winkelleegstand aan

20 apr 2016

PERSBERICHT
Beverwijk 20 april 2016
 
Beverwijk pakt winkelleegstand aan
 
Leegstand is al langere tijd een probleem in veel winkelgebieden, ook in het centrum van Beverwijk. En juist in het centrum van Beverwijk gebeurt nu van alles om het winkelgebied aantrekkelijk te maken. Het Stationsgebied heeft een metamorfose ondergaan, de Beverhof staat in de steigers en de plannen voor de herinrichting van het centrumgebied zijn bijna klaar. Maar wat kunnen eigenaren doen aan lege panden?
 
De vastgoedeigenaren een Vereniging van Eigenaren Centrum Beverwijk opgericht (VECB).
Allereerst is vooral de leegstand onderwerp van gesprek, met de hamvraag hoe leegstand bestreden kan worden. Vraag en aanbod aan elkaar koppelen: een soort datingsite voor ondernemers en locaties. De Beverwijkse site, het nieuwe online platform www.beverwijkstartup.nl is op 20 april de lucht in gegaan. Het eerste concreet resultaat van de samenwerking tussen van VECB met stg Beverwijk Centrum, gemeente, Pop-up Solutions, makelaars, InRetail en diverse andere partijen.
 
Doelstelling is om de winkelleegstand in Beverwijk terug te dringen, door leegstaande ruimtes
al dan niet tijdelijk in te vullen. Ruimtevragers en -aanbieders maken online een gratis profiel aan en komen op laagdrempelige wijze in contact met elkaar. Een verbinder coördineert matches, acquireert  actief en zoekt samenwerking met diverse partners in de stad. Het project richt zich niet alleen op detailhandel, maar ook op horeca, creatieve ondernemers en startups, en het zoekt ook verbinding met maatschappelijke- en culturele organisaties.
Het tijdelijk invullen van leegstaande ruimtes helpt om verloedering in stadsdelen tegen te gaan, de profilering als aantrekkelijke winkelstad te versterken en ondernemerschap te stimuleren. Daarnaast kan het nieuwe initiatieven een impuls geven en naar een hoger niveau brengen, bijvoorbeeld naar structurele vestiging. Dit geldt voor zowel tijdelijke als lange termijn concepten. Samenwerking biedt wellicht ook mogelijkheden voor begeleiding van startende ondernemers. Focusgebied van dit project is het stadscentrum Beverwijk.
 
Aanmelden op website
Lokale, nationale en internationale retailers en (startende) ondernemers, alsmede
vastgoedeigenaren, makelaars en beheerders van de leegstaande panden worden opgeroepen zich aan te melden bij de vereniging van eigenaren Centrum Beverwijk en gebruik te gaan maken van de website. Zij kunnen hun zoekwensen en aanbod plaatsen. Naast individuele zoekopdrachten kunnen ondernemers ook samen naar een tijdelijke ruimte zoeken.
 
Het platform wordt technisch mede mogelijk gemaakt door www.popupplaza.nl en onder andere  gepromoot via www.rondjebree.nl en www.beverwijkwinkelstad.nl.