Waarom Beverwijk

Algemeen

Een bijzonder centrum met bijzondere winkels. De Breestraat met een bijzondere historie, een plek voor handel, een plek waar men van oudsher naar toeging om te genieten. Het centrum van Beverwijk is bovendien goed bereikbaar, per fiets, per openbaar vervoer en per auto. Je kunt er makkelijk en op verschillende plekken parkeren, betaald en onbetaald.

Beverwijk heeft naast diverse landelijke ketens een groot aantal speciaalzaken van midden tot hoog segement met een grote regionale aantrekkingskracht. Deze kracht willen we versterken.

"Er zit volop potentie in ons centrum. De samenwerking tussen alle partijen verloopt uitstekend."

Foto - Mozaïek
Foto - Renovatie

De Gemeente

Investeert op dit moment miljoenen in de buitenruimte van het centrum van Beverwijk, ook wel genoemd het project Centrum Rondje Bree.

Eind 2017 is de renovatie van het centrum klaar. We verwachten vanaf die tijd in het centrum een oplopend aantal passanten van 125.000 bezoekers. En het aantrekkelijke winkelaanbod breiden wij graag uit met uw onderneming.

De Vereniging van Eigenaren

"Er is veel mogelijk, wij helpen u graag verder", aldus Cees Nelis namens de Vereniging.

De eigenaren van het vastgoed in het centrum van Beverwijk hebben in 2016 de koppen bij elkaar gestoken. Voor een centrum met een veelzijdig aanbod aan winkels. De resultaten zijn al te zien. Er zijn in een jaar tijd 20 nieuwe winkels verhuurd en 10 verbouwd. Het aantal lege panden is gehalveerd. En we gaan door!

Aantrekkelijk zijn de acceptabele huurprijzen. En de Vereniging van Eigenaren werkt samen met experts en seniors op het gebied van coaching voor ondernemerschap en financiering. "Wij maken graag met u een huurcontract op maat, flexibel en zo gewenst omzet gebonden. Als u een serieus plan meeneemt, staan wij voor u klaar. Ondernemer vindt pand of pand vindt ondernemer: wij maken uw match!"

Foto - VEBC
Foto - Ondernemer

De lokale ondernemers

"Iedereen die bij ons centrum is betrokken, zet de schouders er onder. Ondernemers die met ons willen meedoen, zijn meer dan welkom!", zegt Paul Veldt, voorzitter van de Stichting Beverwijk Centrum.

De lokale ondernemers werken onderling samen om het centrum te versterken. De focus ligt op 'beleven' en levendigheid. Nieuwe winkeliers voelen zich aangetrokken: nieuwe gezichten en nieuwe concepten. Zeker niet nieuw is de weekmarkt. De markt (sinds 1276) trekt elke woensdag veel publiek. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Sommige zijn al uitgevoerd, met succes. Andere plannen zijn nog in voorbereiding. De winkelstraat van de toekomst is een andere dan de winkelstraat van 10 jaar geleden. We zijn de uitdaging aangegaan en je merkt aan de winkeliers dat ze er zin in hebben."

Het centrum bestaat uit de Breestraat met de aanloopstraten en het overdekt winkelcentrum Beverhof. Er is verbinding met het stationsplein als de entree van Beverwijk. Nieuwe en bestaande horeca zorgen samen voor de 'sjeu'. Een sterke medespeler is de bioscoop met regionale aantrekkingskracht. De geheel vernieuwde buitenruimte maakt Beverwijk klaar voor de toekomst, kom kijken!